CEFi

Fysikalsk behandling og opphold i Syden

 

Det Skandinaviske Fysikalske Institutt i Puerto Rico på Gran Canaria er et privat initiativ, som samarbeider med norske pasientforeninger og humanitære organisasjoner om behandlingsreiser. Med utgangspunkt i Plahteskogen Fysikalske Institutt i Bærum har Brit Torp drevet instituttet (på spansk "Centro Escandinavo de Fisioterapia S.L.") i snart 30 år. I løpet av denne tiden har flere tusen revmatikere og andre hatt glede av fysikalsk behandling i varmt klima.

Puerto Rico
Puerto Rico som ligger i et dalføre ved havet sydvest på Gran Canaria, er av WHO utpekt til å ha det beste klima i verden.

 

Her finnes beskyttet strand, vakre parker med offentlige bassenger, tennisbaner og minigolf samt et stort shoppingsenter med butikker og restauranter. I Puerto Rico finner du et norsk miljø med frisør, bakeri, konditori og den svenske turistkirkens leseværelse.

 

I fjellene bak Puerto Rico er det anlagt turveier for dem som liker å gå fottur. I nærliggende Arguineguin finnes den norske klubben og Sjømannskirken, begge med lokaler for utlån av bøker og aviser og servering av vafler og kaffe.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.